Skip to main content

Aalborg, DK

Henning Smiths Vej

Jaar

2020

Architect

C.F. Møller

Aannemer

M. Thomsen Støtt A/S

Constructeur

Brix & Kamp A/S

Ontwikkelaar

Himmerland Boligforening

Henning Smiths Vej

Nieuwe buitenruimte na grondige renovatie

De woongebouwen aan de straten Henning Smiths Vej en Poul Buaas Vej in Aalborg (Denemarken) zijn vanaf 2017 grondig gerenoveerd. Woningcorporatie Himmerland heeft de oorspronkelijke 210 appartementen verbouwd en gemoderniseerd tot 195 appartementen met gloednieuwe plafonds, vloeren, keukens en badkamers.

 

Nieuwe functie en eigentijdse uitstraling

Ook aan de buitenzijde zijn de woningen flink aangepakt en onder meer voorzien van nieuwe balkons. Alle bewoners hebben hierdoor een nieuwe en nuttige buitenruimte gekregen. De balkons zijn uitgevoerd in ultra-hogesterktebeton en variëren in lengte en breedte.

Hi-Con heeft voor het renovatieproject bijna 700 elementen geleverd in een lichte UHSB. Naast gewone balkons zijn boekenplankbalkons, entree- en wandpanelen, bovenelementen en kolommen toegepast. Al deze strakke, slanke elementen dragen samen bij aan de nieuwe, eigentijdse uitstraling van de gebouwen

We kozen ervoor om de balkons te laten installeren door de eigen installateurs van Hi-Con en hebben Hi-Con ervaren als zowel flexibele, serieuze als oplossingsgerichte samenwerkingspartner die zeer betrokken en zichtbaar was op de bouwplaats.

David K. Madsen,
M. Thomsen Støtt A/S